U15 klar til sæsonstart mod HIK

Søndag eftermiddag i Hellerup skydes forårssæsonen i gang for A27’s U15-hold i Øst 1-rækken. Modstanderne er HIK, som er oprykkere efter at have vundet Øst 2-rækken i efteråret. A27-cheftræner Anders Hansen overtog ansvaret for U15 sidst på efteråret, og han har en god fornemmelse inden sæsonstarten.

Jeg synes, vi står rigtig fint. Vi er nået langt i forhold til de dyder, som jeg gerne vil have ind i holdet. Vi vil kort sagt gerne være det spilstyrende hold og dominere kampene. Derfor handler vores træningspas meget om boldbesiddelse, og drengene træner hårdt og godt. De lytter og praktiserer det, vi taler om,” siger Anders Hansen.

Holdet sluttede efteråret som nummer fem i Øst 1, pulje 2, efter en sæson, der var lidt en rutsjebanetur med en fornuftig start, en dårlig periode og en god afslutning. 2019 blev indledt med træningsturneringen LF Cup i Sverige, hvor semifinalen blev endestationen. Siden da har U15 spillet fem træningskampe mod stærke modstandere, nemlig Malmø FF, FC Helsingør fra Øst 1, pulje 1, og de tre øverst placerede fra vores egen række i efteråret – FC Roskilde, Ishøj og ubesejrede B93, som nu er rykket op i pulje 1.

Det har kastet fire nederlag og en enkelt sejr – mod FC Roskilde – af sig, men nederlagene bekymrer ikke cheftræneren så meget:

”Vi har været meget bevidste om ikke at gå på kompromis med vores egen spillestil i træningskampene, selv om vi har mødt stærke modstandere, hvor vi måske kunne have fået bedre resultater ved at stå længere tilbage på banen. Vi har været fint med og haft mest boldbesiddelse i flere kampe. Jeg har også prøvet forskellige spillere på forskellige pladser, og det har selvfølgelig kostet lidt på resultaterne.”

Holdet skal have den rigtige attitude

Anders Hansen håber, at holdet kan komme længere op i tabellen end sidste sæson, men det er svært at spå om.

”Alle hold vil jo gerne være med i toppen, og jeg tror også, at vi har fine muligheder for at spille med blandt de øverste. Men vi tager en kamp ad gangen, og det vigtigste for os er at flytte den enkelte spillers fodboldfærdigheder. Så håber vi, at det ender med en god plads i tabellen,” siger cheftræneren.

Han peger især på to områder, hvor holdet og spillerne skal udvikle sig:
”Vi skal blive bedre til at læse, hvilken fase kampene er i. Vi kommer ikke til at bare slå lange bolde og få tiden til at gå, hvis vi fører en kamp. Men vi skal lære at tage temperaturen på kampen og vurdere, hvor meget vi skal satse fremad. Derudover mangler vi lidt nogle naturlige ledere på holdet, og derfor arbejder vi i stedet meget på som hold at få den rigtige attitude.”

To nye spillere

Anders Hansen, assistenttræner Ruben Bager og spillerne har i denne uge brugt noget tid på at forberede sig til den første kamp mod HIK.

”HIK er et godt spillende hold, der som os gerne vil spille fodbold. Attituden og slaget om midtbanen kan blive afgørende, og vi spiller selvfølgelig efter at vinde kampen,” siger Anders Hansen.

Han har fået to nye spillere inden sæsonen, som begge er kommet fra naboerne 2300 Amager (overbygningen mellem B1908, Fremad Amager og Sundby Boldklub). Det er målmanden Jonas Solberg Andersen – som bor i Dragør – og angriberen Mohammed Rebh.

 U15-truppen ser sådan ud (moderklub i parentes):

Alexander Nysted (Dragør Boldklub)
Ali Jennane (AB Tårnby)
Frederik Møller (ABT)
Jacob Heinsøe Sørensen (Dragør)
Jonas Solberg Andersen (kommet fra 2300)
Lucas Juhler (ABT)
Mads Gernsøe (ABT)
Mads Job Lund (Dragør)
Marcus Larsen (ABT)
Marius Rybner (Dragør)
Mathias Preisler (Dragør)
Mathias Sørensen (ABT)
Mathias Vindeballe (ABT)
Mattias Gargas (ABT)
Max Winther (ABT)
Mohammed Rebh (kommet fra 2300)
Rasmus Tvarnøe (ABT)
Sebastian Steen (ABT)
Tobias Damkær (Dragør)
Tobias Oppermann (Dragør)
Victor Dyhl (Dragør)
Victor Wærum Olesen (ABT)