DBU har mandag eftermiddag offentliggjort de 40 klubber over hele landet, som har fået licens i det nye licenssystem for ungdomsudvikling. Og A27 er lykkedes med at få licens! Vi har fået én stjerne i det nye system, hvor man kan få op til fem stjerner. Der er dog ingen klubber, som har fået mere end 4,5 stjerner, hvilket kun FC København og FC Nordsjælland har fået.

Alle 40 klubber, der har opfyldt kravene til at få licens, har fået en score og er rangeret i forhold til hinanden. A27 ligger her nummer 37 og er de eneste på Amager med licens. Licensen kommer efter en lang proces, hvor A27 har indsendt en masse dokumentation for struktur og talentudvikling og blandt andet været gennem et fem timers auditørbesøg fra DBU.

Licensen betyder, at A27 er sikre på at få indplaceret sine hold fra U13 og opefter i de bedste rækker øst for Storebælt, og det glæder sportslig ansvarlig Michael Haase.

– Vi er rigtig stolte af, at DBU anerkender det store arbejde, som vi med A27 har gjort for talentudviklingen på det sydlige Amager. Vi har rykket os meget, siden vi begyndte som et træningssamarbejde en enkelt gang om ugen mellem AB Tårnby, Dragør og Kastrup for to et halvt år siden. Det er vigtigt, at vores ungdomshold nu er sikret plads i eliterækkerne, og målet er, at vi skal bygge endnu mere på de kommende år, siger Michael Haase.

 

A27 henter både licens og førstepladser

Den gode nyhed om licensen er prikken over i’et oven på en god weekend, hvor både U14-holdet i Øst 1-rækken og U17-holdet i Øst 2-rækken overtog førstepladsen i deres rækker.

De landsdækkende rækker på U17- og U19-niveau har vi stadig ikke adgang til med den nye licens, ligesom den nye landsdækkende U15-liga, som begynder efter sommerferien, er forbeholdt de 13 højest rangerede klubber i landet. Her er det kun de fire ”store” øst for Storebælt, FCK, FCN, Brøndby og Lyngby, som er med. De nye licenser gælder i første omgang kun ét år. Derefter evaluerer DBU klubberne igen.

Du kan se de 40 licensklubber og indrangeringen af dem her: https://www.dbu.dk/nyheder/fc-koebenhavn-og-fc-nordsjaelland-topper-ny-licensrangering/