Syv A27-spillere i spil til DBU-talenttræf

DBU har netop udtaget 133 U14-spillere fra hele landet til talenttræf i den første uge i juli. Heriblandt er de tre A27-spillere Kevin Westen, Lucas Franco og Sejad Ismaili. De udvalgte er fundet gennem træningerne på DBU’s seks regionale talentcentre i løbet af U14-sæsonen, hvor angriberen Kevin Westen og den centrale midtbanespiller Sejad Ismaili har været med til de fleste samlinger på talentcentret i Ballerup, mens den offensive midtbanespiller Lucas Franco var med et par gange i efteråret.

Derudover står hele fire A27-spillere på listen af ”boblere”, som træder ind i tilfælde af skader eller afbud. Det er venstrebacken Jeppe Sommer og den centrale midtbanespiller Oscar Frithiof Hansen, som også var med til DBU-samlinger i efteråret. Derudover er midterforsvareren Victor Kroupa og anfører Poul Kudahl Sørensen, som spiller defensiv midtbane eller midterforsvarer, nye i DBU-sammenhæng.

DBU-talenttræffet foregår 1.-4. juli i de to jyske byer Skærbæk og Vejen med 66-67 spillere hvert sted. Træffet indgår som en del af DBU’s A-træneruddannelse, hvor de trænerstuderende bruger drengene som såkaldte medier til deres træningsøvelser. Derudover deltager DBU’s talenttrænere, der får mulighed for at se drengene i en intensiv og sammenhængende periode inden udvælgelsen af de spillere, som til efteråret skal starte på DBU’s U15-talentcentre, hvor der er ét øst og ét vest for Storebælt, eller deltage i samlingerne for ”future”-spillere, der fysisk er lidt senere udviklet end deres holdkammerater.

A27’s U14-cheftræner Emil Kjersgaard Hansen er stolt af, at hele syv af hans spillere er i spil til DBU-talenttræffet, og han kalder det fuldt fortjent efter en sæson, hvor holdet som helhed har gjort det flot, og endnu flere spillere kunne have fortjent at komme i betragtning hos DBU. I efteråret blev holdet nummer fem i Øst 1-rækken efter at have spillet med om puljesejren til og med sidste kamp, og her i foråret ligger drengene foreløbig nummer to med 21 point efter otte kampe. Samtidig nåede holdet også kvartfinalen i pokalturneringen, hvor det først røg ud på det sjette spark i straffesparkskonkurrencen mod de senere pokalvindere fra Farum.