25-årige Ríkin Djurhuus er ny cheftræner for A27’s nye U16-hold i Øst 1-rækken. Ríkin har B-trænerlicens og har været assistent for Michael Haase på 2003-årgangen i flere år både i AB Tårnby og A27, og han har tidligere været tilknyttet HB Thorshavn på Færøerne, hvor han både har været ansvarlig for fodboldskoler samt været træner for unge og seniorspillere. Han har også bragt flere færøske hold til pokalfinaler. Nu får færingen altså for første gang cheftræneransvaret for et A27-hold, nemlig 2004-årgangen i U16. Til daglig læser den nye cheftræner idræt på Københavns Universitet.

”Ríkin er en meget talentfuld træner, som har de faglige forudsætninger på plads og er god til at omgås drengene. Jeg er sikker på, at han vil blive en stærk træner for U16-holdet. Det er også en del af aftalen med Ríkin, at han begynder på A-træneruddannelsen på et tidspunkt, så han kan udvikle sig endnu mere som træner til gavn for A27. Det er en del af vores DNA, at vi også vil udvikle trænertalenter,” siger Michael Haase, sportslig ansvarlig i A27.

2003- og 2004-årgangen vil tilsammen udgøre en trup på 32-36 drenge, der som udgangspunkt træner sammen, men i kamp deles op i et U17- og et U16-hold, der begge skal spille i Øst 1-rækken. De bedste spillere uanset årgang udtages til U17-kampene, mens de 2004-spillere, der ikke kommer med her, spiller på U16-holdet. Både U17- og U16-holdet spiller den første turneringskamp søndag den 18. august mod henholdsvis Greve og Hørsholm-Usserød.

Som udmeldt før sommerferien bliver Anders Hansen cheftræner for U17-holdet, og Ríkin Djurhuus får altså ansvaret for U16-holdet. Som assistenter får de henholdsvis 28-årige Nicklas Boesen og 22-årige Frederik Kongebro Madsen, som begge er fra Amager og har trænet ungdomshold før. Frederik har også tidligere været inde omkring A27 som assistent for 2005-årgangen. Ole Sørensen fortsætter som målmandstræner for begge årgange.