I denne uge begynder turneringen for alle fem A27-hold, og vi glæder os til at komme i gang. U15 begynder allerede i morgen, torsdag, og de øvrige hold spiller i weekenden. Herunder en lille status på de enkelte hold før sæsonens første kamp.

 

U13 i Liga 2, pulje 1:

U13-spillerne er helt nye i A27-sammenhæng og er udvalgt fra moderklubberne på baggrund af en række træningssamlinger i foråret. De spillede deres allerførste A27-kampe i KB Audi Cup i forrige weekend, hvor de viste rigtig lovende takter og lærte meget. Træner Carsten Lützhøft fortæller, at drengene går til opgaven med stor nysgerrighed, appetit og højt humør. Træningsmæssigt arbejder truppen bid for bid med temaer, der på et tidspunkt skal give en sammenhængende spillestil og -system. Det er derfor heller ikke resultaterne, som er afgørende i efteråret. Drengene spiller 8-mands i efterårsturneringen, hvorefter de går over til 11-mands efter nytår. Derfor vil der også i løbet af efteråret blive lagt nogle 11-mands træningskampe ind. Da der ikke registreres resultater før U13, er det svært på forhånd at vide, hvor stærke modstanderne i efterårsturneringen er. Men A27 lægger ud søndag kl. 10 ude mod HIK.

 

U14 i Liga 2, pulje 2:

U14-drengene trænede og spillede træningskampe og enkelte stævner sammen i foråret, men skal i efteråret for første gang spille turneringskampe som A27. Drengene er fra AB Tårnby og Dragør, som begge spillede i toppen af mesterrækken sidste år og altså nu træder et skridt op som A27. Træner Robert Nielsen håber på forhånd, at drengene kan slutte i midten af Liga 2 i efteråret, og at de enkelte spillere og holdet undervejs udvikler sig så meget, at de kan spille med i toppen til foråret. Men lige nu er truppen desværre meget hårdt ramt af skader, ikke mindst i offensiven, så vi er lidt pressede før sæsondebuten lørdag kl. 10 ude mod Himmelev-Veddelev, som i foråret blev nummer tre i Øst 2-rækken.

 

U15 i Liga 2, pulje 2:

U15-holdet havde et flot forår, hvor de sluttede som nummer to i Øst 1, pulje 2, og dermed placerede sig som det ottendebedste hold øst for Storebælt. Men den nye turneringsstruktur i U13-U15, hvor de øverste klubber i licensrangeringen automatisk kommer i de bedste puljer, rammer desværre A27 lidt hårdt i denne årgang. Derfor bliver vi nemlig rangeret i Liga 2, pulje 2, hvor der kun er to modstandere, som spillede i vores pulje i foråret, mens resten spillede et niveau under. Derfor er træner Emil Kjersgaard Hansens mål også at vinde rækken og dermed blive blandt de to hold, der rykker op i Liga 2, pulje 1, efter nytår. Spillemæssigt skal der primært arbejdes på overgangen mellem de forskellige faser af spillet, når vi har bolden. Samtidig er der fokus på den defensive organisation ikke mindst frem mod Crowne Plaza Elite Cup i Kastrup 23.-25. august, hvor vi løber ind i nogle af Nordens allerbedste hold. Drengene begynder sæsonen mod netop de to hold, som vi også mødte i foråret, nemlig Ledøje-Smørum torsdag kl. 18.30 på udebane og derefter hjemme mod Nykøbing FC. Begge hold lå bag os i foråret, og vi vandt de indbyrdes kampe, men det er fysisk meget stærke hold, som sagtens kan give os problemer, hvis vi ikke spiller op til vores bedste.

 

U16 i Øst 1-rækken:

U16-holdet udgøres af de drenge fra 2004-årgangen, som endnu ikke er stærke nok til at tilkæmpe sig en plads på U17-holdet. Drengene havde et hårdt forår som U15, hvor de tabte de sidste otte kampe, og den nye træner Ríkin Djurhuus slår derfor fast, at efteråret i høj grad handler om, at drengene får høstet noget mere selvtillid og udvikler sig, så flest muligt med hårdt arbejde i løbet af sæsonen kan komme i spil til U17-holdet. Den hårde matchning og konkurrence om pladserne i den samlede U17-trup, som alle drengene er en del af, kan også gavne drengenes udvikling meget. Resultatmæssigt er det svært at vurdere, hvor holdet kan placere sig i rækken, da niveauet i U16-rækken er meget afhængigt af, hvor mange førsteårsspillere de forskellige klubber bruger på U17-holdene. Men Ríkin Djurhuus håber, at A27 kan slutte i den øverste halvdel af rækken. Første kamp er på søndag kl. 15 ude mod Hørsholm-Usserød, som vi også mødte i foråret på U15. Her sluttede de foran os, men vi vandt den indbyrdes kamp.

 

U17 i Øst 1-rækken:

Kernen på U17-holdet er de dygtige drenge fra årgang 2003, og her kan vi profitere af, at de næsten alle også spillede U17 sidste sæson, hvor vi kun havde to spillere på holdet, som nu er blevet for gamle. Dertil kan vi så supplere med de dygtigste af 2004-drengene, som sidste sæson spillede U15. U17-holdet sluttede sidste sæson som nummer to i Øst 2-rækken, mens 2004-årgangen sluttede næstsidst i Øst 1. I denne sæson skal U17-holdet spille i Øst 1-rækken, og træner Anders Hansen forventer, at vi har niveau til at spille med i toppen af rækken. Vi har mange dygtige fodboldspillere på holdet, som også kan noget på egen hånd. Når det er sagt, tager vi dog en kamp ad gangen. U17 er første gang, at de bedste spillere fra to årgange skal smeltes sammen, og det gør selvfølgelig, at førsteårsspillerne lige skal vænne sig til tempoet og den ekstra fysik, samtidig med at spillerne skal lære hinanden at kende på banen. I første kamp søndag kl. 12 møder vi Greve på udebane. Det er begrænset, hvad vi kender til Greve, og hvordan de har sammensat holdet af første- og andetårsspillere. Men både deres U15- og U17-hold spillede sidste sæson i Øst 1-rækken, hvor U17-holdet også spillede med i toppen.