A27’s U15-hold stod mandag eftermiddag over for en spændende udfordring. Vi var nemlig blevet headhuntet af DBU’s talenttrænere som modstander i en træningskamp mod de spillere, der var udtaget til DBU’s såkaldte U15-futuresamling i Ballerup. Det er for de spillere på Sjælland og Fyn, som er rigtig store talenter, men som vækstmæssigt er lidt efter de allerbedste på årgangen. Futuresamlingerne (og fra U16 også future-landsholdet) blev indført af DBU for nogle år siden for at holde bedre fast i de store talenter, som er født sidst på året, eller som bare vokser lidt senere end deres jævnaldrende kammerater.

A27-drengene stod derfor over for en trup på 18 teknisk dygtige spillere, men hvor gennemsnitshøjden- og drøjden var et stykke under vores. De spiller til daglig i de allerstørste klubber. Der var fem fra FC København, tre fra hver af klubberne Brøndby, FC Nordsjælland og OB, to fra Lyngby og en enkelt fra B 93 og spanske Valencia.

A27 stillede med 14 drenge fra den normale U15-trup, og dertil havde DBU bedt om, at vi supplerede op med et par U16-spillere. Derfor var angriberen Tobias Damkær og forsvarsspilleren Tobias Oppermann med fra 2004-årgangen, men de kom dog først ind efter pausen.

God start for A27

A27 begyndte kampen bedst og lagde et højt pres på DBU-holdet. Der var ikke gået mange minutter, før topscorer Kevin Westen havde den første gode chance, men afslutningen sad desværre lige på målmanden. Presset gav dog udbytte allerede efter syv minutter, da Kevins angrebsmakker Carl Støvring Johnsen snuppede bolden fra DBU-målmanden og lagde den i nettet til 1-0.

Det var dog tydeligt, at futurespillerne var gode boldspillere, som kunne kombinere hurtigt, selv om de ikke havde spillet sammen som hold før. Det gav også en friløber, som A27-målmand Alexander Thane-Bisgaard heldigvis nappede flot. Vi havde en lille overvægt i spillet i første halvleg, men DBU havde yderligere et par gode forsøg, blandt andet et godt skud, hvor Alexander måtte ud i fuld længde for at redde til hjørne. A27-anfører Poul Kudahl Sørensen havde dog også et godt langskudsforsøg, som DBU-keeperen måtte hive en god redning frem for at holde ude. Og et minut før pausen slog Carl Støvring Johnsen til igen. Denne gang med et glimrende skud fra kanten af straffesparksfeltet helt oppe i hjørnet til 2-0, efter han fik bolden fra wingback Jeppe Sommer.

Stillingen ved pausen var derfor 2-0 til A27, og i pausen skiftede begge hold en del spillere. Det faldt klart bedst ud for A27, som dominerede stort i anden halvleg. Både indskiftede Tobias Damkær og Kevin Westen havde gode forsøg, og Kevin ramte også stolpen, inden Tobias Damkær 20 minutter inde i anden halvleg lavede et flot mål til 3-0. Carl Støvring Johnsen chippede den elegant over en forsvarsspiller frem til Damkær, som tog den to gange videre med hovedet, inden han prikkede bolden i nettet. DBU-holdet havde blot en enkelt stor chance i anden halvleg, hvor de kiksede afslutningen på en friløber. Derimod var A27 tættere på 4-0, da først den indskiftede wingback Markus Ellegaard skød i sidenettet og derefter den indskiftede midtbanespiller Oscar Frithiof Hansen havde et langskudsbrag på overliggeren.

Stolt cheftræner

Men slutresultatet blev 3-0 i en kamp, hvor A27-drengene var tændte og viste sig flot frem for både DBU-trænerne og de talentspejdere, som altid følger den slags DBU-samlinger. Sådan en træningskamp er også en god udfordring i en efterårssæson, hvor U15 på grund af den nye DBU-turneringsstruktur desværre er havnet i en pulje, hvor modstanderne ikke er helt så gode, som vi har været vant til.

Cheftræner Emil Kjersgaard Hansen var også godt tilfreds med holdets indsats i kampen.

– Jeg synes, vi spillede en rigtig fin kamp, hvor vores pres fungerede rigtig godt og var med til at sætte DBU-holdet under konstant tryk. Som jeg ser det, var vi også mindst lige så gode på bolden som dem, og så havde vi lige den fysiske fordel med os. Men jeg er stolt af, at vi faktisk tør spille med dem og viser, hvor meget vi kan fodboldmæssigt, siger Emil Kjersgaard Hansen.

A27-DBU future øst: 3-0 (2-0)

1-0: Carl Støvring Johnsen

2-0: Carl Støvring Johnsen (assist: Jeppe Sommer)

3-0: Tobias Damkær (Carl Støvring Johnsen)

Startopstilling: Alexander Thane-Bisgaard – Philip Mortensen, Nicolai Ruch Padovan, Victor Kroupa – Magnus Salbæk, Poul Kudahl Sørensen (anf.), Sejad Kroupa, Lucas Franco, Jeppe Sommer – Carl Støvring Johnsen og Kevin Westen

Indskiftere: Tobias Oppermann (U16), Melvin Adeler-Bjarnø Kjærgaard, Markus Ellegaard, Oscar Frithiof Hansen og Tobias Damkær (U16)