Skuffende pokalexit for U15

U15-holdet spillede torsdag aften ottendedelsfinale i pokalturneringen i Gentofte mod HIK. Lodtrækningen tidligere på dagen havde maget det sådan, at vi med en sejr over HIK kunne se frem til et revancheopgør i kvartfinalen mod landets pt stærkeste U15-hold fra Farum, som drengene sidste år tabte knebent til på straffesparkskonkurrence i netop kvartfinalen.

Men først skulle HIK besejres. Vi spiller nu i hver sin Liga 2-pulje, men i U14, hvor vi var i samme pulje, slog vi dem begge gange, og HIK sluttede sidst i foråret, mens vi blev nummer to i rækken. De to kampe i sidste sæson var en åben slagudveksling, hvor HIK gerne ville spille offensiv fodbold, men deres stil har ændret sig en del siden da. Det så vi første gang til pinsecuppen i Dragør, hvor de besejrede os og vandt stævnet på straffesparkskonkurrence mod Brøndbys bedste hold med en meget defensiv og kontrabaseret stil.

Og det viste sig hurtigt, at det var samme recept, som de anvendte til pokalkampen torsdag. De overlod gerne spillet til os og stod meget lavt på banen, mens de lurede på kontraer. Det betød, at A27 havde en massiv overvægt i boldbesiddelse, men drengene havde meget vanskeligt ved at finde åbninger i den kompakte og stærke HIK-defensiv. De gav nærmest ingen plads centralt, og der manglede hele tiden lige den sidste aflevering eller det sidste rigtige løb i feltet for at få udbytte af den plads, der var på kanterne.

De eneste to chancer, vi havde før pausen, var efter hjørnespark, som vi havde rigtig mange af. Begge chancer faldt til midterforsvareren Nicolai Ruch Padovan, som først skød lige over mål, da bolden dumpede ned foran ham, og senere headede på målmanden. HIK blev til gengæld heller aldrig farlige på deres kontraforsøg, og deres eneste forsøg var et par langskud forbi eller over mål. Pausestillingen var derfor 0-0.

Sur slutning

Efter pausen blev kampbilledet endnu mere ekstremt. A27 havde bolden praktisk talt hele tiden, mens HIK var meget sjældne gæster på vores banehalvdel, og vi skulle langt hen i anden halvleg, før de havde deres første og eneste hjørnespark i kampen. Til gengæld kæmpede de med alle mand i defensiven og trak hele holdet med ned, når vi havde dødbolde. A27 kæmpede mere og mere desperat for at bryde igennem betonmuren, og vi var farligere end før pausen, men det blev mest til halve eller trekvarte chancer. Angriberen Noah Bach Petersen havde vores største chance i åbent spil, da han blev spillet fri i feltet, men HIK-målmanden kom godt ud og fik reddet til hjørnespark. Topscorer Kevin Westen havde også en stor chance, da han trak forbi målmanden, men noget uforståeligt set fra tribunen fløjtede dommeren for frispark til målmanden.

I de sidste minutter satte A27-cheftræner Emil Kjersgaard Hansen den fysisk stærke midterforsvarer Victor Kroupa ind i angrebet i et sidste forsøg på at afgøre kampen inden en straffesparkskonkurrence, men i stedet var det HIK, som i andet minuts overtid stik imod spil og chancer fik scoret til 1-0 på deres første forsøg inden for målrammen i hele kampen. HIK fik et frispark midt på banen, som gik over vores forsvarskæde til en fri mand i højresiden, som lagde et fladt indlæg ind foran mål, hvor en holdkammerat fra tæt hold kunne sende bolden forbi en chanceløs A27-keeper Alexander Thane-Bisgaard.

Slutresultatet blev derfor 1-0 til HIK i en frustrerende kamp for en flok meget skuffede A27-drenge, som dermed ikke bare tabte den første kamp i sæsonen, men går glip af en sjov sæsonafslutning med en pokalkvartfinale mod Farum i december. Indstillingen og kampviljen kunne der ikke sættes en finger på, men vi fandt aldrig for alvor løsningerne til at bryde HIK’s betondefensiv op, og vores stærke individualister ramte ikke dagen, hvor de på egen hånd kunne afgøre sagen. Med lidt mere skarphed havde vi dog alligevel vundet kampen på de chancer, som vi trods alt kom frem til. Emil Kjersgaard Hansen kårede efter kampen den defensive midtbanespiller Oscar Frithiof Hansen til dagens A27-spiller.

Drengene får hurtigt mulighed for oprejsning, når de i morgen, lørdag, kl. 12 møder Brøndby 2 i Dragør. Hvis drengene vinder her, kan de allerede fejre rækkesejren inden sæsonens sidste to kampe. Det betyder også, at vi rykker op i pulje 1 til foråret.

HIK-A27: 1-0 (0-0)

Startopstilling: Alexander Thane-Bisgaard – Poul Kudahl Sørensen (anf.), Nicolai Ruch Padovan, Victor Kroupa – Melvin Adeler-Bjarnø Kjærgaard, Oscar Frithiof Hansen, Sejad Ismaili, Lucas Franco, Jeppe Sommer – Kevin Westen og Noah Bach Petersen

Indskiftere: Philip Mortensen, Magnus Salbæk og Mathias Jochimsen