De tre yngste A27-hold er klar til kamp

I den kommende weekend begynder turneringen for de tre yngste A27-hold. U13 begynder allerede i morgen, fredag. Herunder en lille status på de tre hold før sæsonens første kamp. U17 indleder først turneringen om to uger og U16 midt i april.

 

U13 i Liga 2, pulje 1:

For U13-holdet er foråret startskuddet på at spille rigtige turneringskampe som 11-mandshold. Før nytår var der stadig kun otte mand på en noget mindre bane, og A27 stillede med to blandede hold i turneringen for at få alle spillere i aktion. I vinter var der en række dygtige spillere i træningsforløb – hvoraf tre af dem nu er blevet en fast del af truppen – inden den endelige U13-trup stod klar 1. februar.

Træner Carsten Lützhøft fortæller om en flok topmotiverede drenge, som arbejder hårdt på at blive bedre, hver gang træningsfløjten lyder. Drengene stillede op i DBU’s vinterbold-turnering i 11-mandsregi, og det så rigtig godt ud, da alle fem kampe blev vundet. Alle spillere har bidraget i træningskampene, og Carsten Lützhøft har været tilfreds med det, han har set.

– Det har været en stejl læringskurve for drengene, og den vil fortsætte, når den rigtige turnering begynder. Men mange grundelementer af spillet begynder at se fornuftige ud. Vi forventer dog, at modstanden bliver endnu hårdere i foråret, og tilvænningen til højt tempo i alle kampe vil trække på både det fysiske og mentale overskud for alle drengene. Men vi glæder os, siger træneren.

Første turneringskamp er allerede på fredag kl. 18 i Dragør, hvor modstanderen er Roskilde Boldklub. Vi var også i pulje sammen i efteråret, hvor Roskilde sluttede nogle pladser foran os i midten af rækken, og den indbyrdes kamp vandt Roskilde 3-0. Så det er med andre ord en kompetent modstander, som venter drengene i første kamp.

U14 i Liga 2, pulje 2:

U14-truppen fik ved årsskiftet ny træner i form af Rasmus Darre Haahr, som i efteråret var assistent for U17-holdet. Det betyder også, at U14 lige nu er i en fase, hvor der bliver ændret en hel masse i måden, der skal spilles fodbold på. Fokus har i vinterens træningskampe ligget på, at alle spillere skulle have mulighed for at vise sig frem for det nye trænerteam. Derfor har alle har fået spilletid og mulighed for at spille sig på holdet. Der er også kommet tre nye spillere fra moderklubben Dragør ind i truppen, mens vi har mistet offensivspilleren Adam Choukri og midterforsvareren Sebastian Mentzel.

Træneren har været godt tilfreds med spillernes udvikling og indstilling til de nye tiltag, men eksperimenterne har naturligt nok gået ud over resultaterne. Holdet kom dog i semifinalen til LF Cup i Sverige i januar, så der har også været resultatmæssige lyspunkter.

Rasmus Darre Haahr lægger vægt på, at foråret handler om udvikling af holdet og spillerne.

– Dette halvår handler om udvikling, udvikling og udvikling, og alle spillere kommer til at spille. Resultaterne af træningen kan man allerede se på banen, men vi mangler stadig meget, før spillet kommer til at se flydende ud, og vi tager de rigtige beslutninger. Realistisk set kan vi derfor få det svært i starten af sæsonen, men jo længere hen vi kommer, desto flere sejre regner jeg med, at vi får, siger træneren.

Modstanderen i sæsonpremieren er Nykøbing FC hjemme i Tårnby søndag kl. 12. Vi spillede to tætte kampe mod Nykøbing i efteråret, hvor vi spillede den ene uafgjort og vandt den anden med ét mål.

U15 i Liga 2, pulje 1:

U15-holdet havde let spil i efterårssæsonen, hvor vi var havnet i en alt for nem pulje, som drengene gik igennem med maksimumpoint og en målscore på +57 for de 14 kampe. Nu er de derfor rykket op i den række, hvor de hører hjemme, og modstanden bliver en helt anden. Truppen er den samme som i efteråret suppleret med en enkelt ny spiller fra moderklubben AB Tårnby, men resultaterne i træningskampene har været noget svingende, og ikke mindst har holdet lukket alt for mange mål ind.

Sportslig ansvarlig Michael Haase fortæller derfor, at fokus i de seneste par uger har været på at få stabiliseret defensiven efter en halvsæson, hvor fokus primært har været på at få åbnet modstandernes forsvar, mens vi sjældent for alvor blev truet den anden vej. De fleste af modstanderne i foråret er hold, som drengene lå foran i U14-årgangen, men Michael Haase tør ikke sigte alt for højt efter et halvt år på ”anden række”:

– I udgangspunktet forventer jeg, at vi skal spille med i midten af rækken. Men hvis vi får styr på defensiven og kommer godt ud af de første tre-fire kampe, håber jeg da, at vi kan være med lidt højere oppe.

U15 lægger hårdt ud på søndag på udebane mod Roskilde Boldklub, som i efteråret kæmpede med FA 2000 om rækkesejren med solid afstand til de øvrige hold. Roskilde er et godt spillende hold, som i årevis har været blandt de fire-seks bedste hold på årgangen øst for Storebælt og i januar slog os 2-1 i en træningskamp.