Forårssæsonen sluttede, før den for alvor begyndte

Kristi himmelfartsdag kom den officielle melding fra DBU om, at forårets eliteungdomsrækker øst for Storebælt, som alle A27-holdene deltager i, desværre er aflyst. Det kom ikke som nogen overraskelse, da DBU tidligere har meldt ud, at turneringen skulle kunne genstartes i maj for at blive gennemført. Og med den nyeste aftale mellem Folketingets partier bliver det tidligst fra 8. juni, at der må spilles fodboldkampe igen (med undtagelse af de professionelles rækker).

Dermed sluttede forårssæsonen desværre for A27, inden den praktisk talt kom i gang. De tre yngste hold (U13-U15) nåede alle at spille en enkelt kamp, hvor de fik en forrygende start med to sejre og en uafgjort mod stærke modstandere, mens U16- og U17-holdet slet ikke nåede at komme i kamp. Det er dog endnu uafklaret, om U16-holdet får lov at færdiggøre pokalturneringen, hvor de har kvalificeret sig til kvartfinalen mod Vallensbæk.

Sportslig ansvarlig Michael Haase er selvfølgelig meget ærgerlig over det forsømte fodboldforår, men han vælger at tage de positive briller på og fokusere på de lyspunkter, som der trods alt er.

– I mandags fik vi lov at genoptage træningen, og selv om det er en noget anderledes træning med max. ni spillere i hver gruppe og begrænset kropskontakt, er det tydeligt at se, at både spillere og trænere er glade for at være på banen igen. Det har været en lang periode på over to måneder, hvor spillerne kun har selvtrænet efter de programmer, som trænerne har givet dem, og drengene nød at se hinanden igen, siger Michael Haase.

Håber på træningskampe i juni

Selv om turneringerne er afblæst, håber Michael Haase alligevel, at A27-holdene får mulighed for at spille kampe inden sommerferien.

– I samarbejde med tre andre eliteklubber er vi langt i planlægningen af nogle dage i juni, hvor alle vores hold kan spille træningskampe mod modstandere på samme niveau. Men det er selvfølgelig helt afhængig af, om vi får lov at spille kampe igen efter 8. juni.

Det kræver, at grænsen for forsamlinger hæves til et niveau, hvor der som minimum er plads til spillere, trænere og dommer på samme område. Og derudover kræver det, at der gives grønt lys af myndighederne til, at man møder spillere fra andre klubber.

Ledelsen i A27 har blandt andet brugt ”corona-pausen” til at få trænerkabalen på plads til efter sommerferien, og det er næsten lykkedes. Det nye U13-trænerteam er allerede blevet præsenteret her på siden, og de øvrige teams vil følge i den kommende tid.

Nye trupper skal sættes sammen

De næste to søndage står på samlinger for de spillere, som er kandidater til den nye U13-trup efter sommerferien. Det foregår på søndag i Tårnby og næste søndag i Dragør, og derefter udtages den endelige trup med de bedste spillere fra de tre moderklubber. Det er også håbet, at de øvrige trupper til efterårssæsonen kan være på plads inden udgangen af juni. Til efteråret får A27 for første gang et U19-hold, hvor stammen bliver spillerne fra 2003-årgangen, som var den første årgang, der begyndte at spille turneringskampe som A27. Vi håber at kunne supplere med nogle dygtige spillere fra 2002-årgangen, og interesserede er meget velkomne til at kontakte sportslig ansvarlig Michael Haase. Han træffes på haase.a27@gmail.com eller 6066 0189.

Michael Haase
Michael HaaseSportslig Ansvarlig A27
Tlf.: 60 66 01 89