6 - 5
Fuld tid

Resultater

HoldResultat
Farum BK (FCN)Win
A27 Årgang 2005Loss

Kampreferat

Flot kamp af U14 i Farum endte i straffe-exit

Efter en lidt ærgerlig afslutning på turneringen, hvor A27’s U14-hold tabte tre af de sidste fire kampe med ét mål og dermed landede på femtepladsen, blot tre point og dermed en enkelt sejr fra førstepladsen, stod den lørdag eftermiddag på årets sidste tællende kamp. Og bedre kulisse at slutte sæsonen i kunne man næsten ikke forestille sig, da det gjaldt kvartfinalen i pokalturneringen mod Farum, som blev afviklet på selveste FCN’s superliga-stadion, Right to Dream Park.

Drengene kunne ikke blot se frem til en stor oplevelse på stadion, men også en alvorlig sportslig test mod Farum, som har siddet solidt på tronen som det bedste hold øst for Storebælt i 2005-årgangen de senere år. De er ikke blot forsvarende pokalvindere, men har også vundet Øst 1, pulje 1 – hvor vi spiller i pulje 2 – i de seneste tre halvsæsoner med solid afstand til hold som Brøndby, Lyngby og KB.

A27-cheftræner Emil Kjersgaard Hansen havde i taktikken før kampen meget fokus på at stå kompakt midt på banen, så Farum ikke kunne kombinere sig igennem her. Og samtidig stod vi nogle meter længere tilbage og satsede mere på omstillinger end normalt, hvor vi i næsten alle kampe i sæsonen har haft overvægt i boldbesiddelsen. I starten var det som forventet Farum, der havde bolden mest og kom også frem til et par hjørnespark og et enkelt skudforsøg, som vores målmand Alexander Thane-Bisgaard reddede sikkert. Vi spillede dog fint med, og vi fik også et par tilløb til chancer. Vores højrekant Lucas Franco havde et godt gennembrud, og Poul Kudahl Sørensen fik afsluttet lige på målmanden efter vores første hjørnespark, men det blev ikke for alvor farligt.

Efter otte minutter blev vi alvorligt svækket, da vores bedste spiller i efteråret, Sejad Ismaili, som mod Farum spillede i 10’er-rollen, fik en 10-minutters udvisning for at blokere bolden, da Farum ville tage et hurtigt frispark. Det gav et hårdt pres fra Farum, men vi reddede stormen af. Og da vi var blevet 11 mod 11 igen, fik vi en rigtig god periode, hvor Mikkel Myrup Kjær først var lige ved at stjæle bolden fra Farum-forsvaret i en giftig situation, og derefter kom Poul Kudahl Sørensen i et gennembrud til baglinjen på højresiden, men målmanden greb indlægget for snuden af vores angribere. Halvlegen sluttede dog med en gigantisk chance til Farum midt for mål, men Alexander Thane-Bisgaard hev heldigvis en pragtredning ud af ærmet. Dermed kunne vi gå til pause med 0-0 efter en halvleg, hvor Farum dominerede og havde de to største chancer, men hvor vi spillede rigtig fint med og stod godt defensivt.

I starten af anden halvleg var vores hårdtarbejdende frontløber Mikkel Myrup Kjær lige ved at gøre det onde ved Farum, da han stjal bolden fra en forsvarsspiller og afdriblede en mere, men målmanden kom desværre lige nøjagtigt ud, inden Mikkel fik afsluttet. Farum blev dog farligere og havde først et forsøg lige forbi mål, inden de fik scoret til 1-0 efter syv minutter, da en returbold efter et hjørnespark blev sendt ud til deres giftige kantspiller, som stod fri i venstre side af feltet og sikkert scorede.

I minutterne efter scoringen var vi under hårdt pres, men vi fik ny luft, da trænerteamet skiftede hele vores frontkæde, som alle tre havde arbejdet benhårdt både defensivt og offensivt. Den indskiftede topscorer Kevin Westen havde ikke været på banen mange minutter, før han blev væltet i feltet i en situation, som med A27-briller lignede et straffespark. Og lidt senere var det den indskiftede højrekant Carl Støvring Johnsen, som havde et godt gennembrud og lagde et fladt indlæg ind til anfører Oscar Frithiof Hansen, som skød lige forbi mål. Efter 21 minutters spil fik vi udbytte af vores gode periode, da Carl Støvring Johnsen pressede målmanden til at sende en lidt dårlig aflevering ud til en forsvarsspiller, som Kevin Westen hurtigt var over, stjal bolden og uden for feltet med sin flotte sparketeknik bankede den i nettet uden chance for målmanden. Så stod kampen pludselig 1-1, og vi fortsatte det gode spil. Poul Kudahl Sørensen sendte en god bold i dybden til Carl Støvring Johnsen, hvis afslutning desværre gik forbi mål.

I det sidste kvarters tid var det dog igen Farum, som fik overtaget, og de brændte en stor chance, ligesom vores keeper Alexander Thane-Bisgaard havde endnu et par gode redninger, og venstrebacken Markus Ellegaard fik reddet kastanjerne ud af ilden i sidste øjeblik en enkelt gang. Vores sidste forsøg var et langskud over mål fra Kevin Westen, mens Farum i de allersidste minutter havde Farum et par nærgående forsøg lige forbi mål.

Men vi holdt stand til slutresultatet 1-1, og dermed skulle vi direkte til straffesparkskonkurrence om, hvilket af holdene der skal spille semifinale til foråret. Vi sparkede først, og højrebacken Magnus Salbæk scorede sikkert på det første. Anfører Oscar Frithiof Hansen brændte desværre det andet, men Sejad Ismaili og Kevin Westen scorede, inden Farum ”udlignede” ved at sende et forsøg på stolpen. Mikkel Myrup Kjær scorede på vores sidste forsøg, ligesom Farum scorede. Dermed skulle vi ud i et sjette spark, hvor Farum-målmanden desværre nappede sparket fra vores midtstopper Philip Mortensen, og Farum scorede.

Dermed fik vi et ærgerligt exit fra pokalen, men skuffelsen blev hurtigt overtaget af stolthed over at have spillet en rigtig flot og disciplineret kamp mod en meget stærk modstander. Farum havde mest spil og flere chancer end os, men vi var med i kampen hele vejen og holdt Farum nede på kun godt en håndfuld chancer gennem kampen, mens vi med lidt held også selv kunne have scoret en pind eller to mere. Vi stod stærkt defensivt, og alle drenge kæmpede forbilledligt, så Farum aldrig fik lov at spille deres spil rundt om os. Når Farum endelig kom forbi vores kanter og centrale midtbane, stod ikke mindst vores centerforsvar med Victor Kroupa og Philip Mortensen klar til at vinde duellerne. Den defensive midtbanespiller Poul Kudahl Sørensen blev kåret til kampens A27-spiller af trænerteamet.

Efter kampen var der sæsonafslutning for drengene, hvor der blev uddelt priser til efterårets spiller og efterårets største udvikling, som spillerne begge selv havde stemt om. Fuldt fortjent løb midtbanedynamoen Sejad Ismaili med titlen som efterårets spiller, og Philip Mortensen blev kåret til spilleren med den mest positive udvikling. Philip begyndte sæsonen som central midtbanespiller uden for kamptruppen i de første kampe, men i topkampen mod AB blev han på grund af en skade i anden halvleg sendt fra bænken ind på en ny plads som midtstopper. Og siden har han startet alle kampe og spillet meget stærkt på den plads, når han har været klar.

Fakta:

Farum-A27: 1-1 (0-0) i ordinær kamp. 6-5 efter straffesparkskonkurrence

A27-mål:

1-1: Kevin Westen

2-1: Magnus Salbæk

3-3: Sejad Ismaili

4-4: Kevin Westen

5-4: Mikkel Myrup Kjær

Dagens A27-spiller: Poul Kudahl Sørensen

Startopstilling (4-3-3): Alexander Thane-Bisgaard – Markus Ellegaard, Victor Kroupa, Philip Mortensen, Magnus Salbæk – Poul Kudahl Sørensen, Oscar Frithiof Hansen (anf.), Sejad Ismaili – Jeppe Sommer, Mikkel Myrup Kjær og Lucas Franco

Indskiftninger:

44 minut: Victor Ziegler Simonsen, Kevin Westen og Carl Støvring Johnsen ind for Jeppe Sommer, Mikkel Myrup Kjær og Lucas Franco

69.: Mikkel Myrup Kjær for Victor Ziegler Simonsen