Så står der igen point på spil for de ældste A27-hold

 Efter en ufrivillig lang pause på grund af corona-restriktionerne tager de tre ældste A27-hold i den kommende weekend endelig hul på forårsturneringen. Det er tre uger senere end oprindeligt planlagt, og samtidig har opstarten været en helt anden end normalt, fordi træningen først begyndte 1. marts, og det først er inden for de seneste uger, at holdene har måttet spillet træningskampe med udskiftere.

Sportslig ansvarlig Michael Haase lægger derfor heller ikke skjul, at det er en noget anderledes sæsonstart, som holdene står overfor. Trænerne har ikke haft lejlighed til at se spillerne så meget an som normalt, og der har ikke været nær så meget tid til at pudse hverken kampformen eller de taktiske finesser helt af. Men til gengæld glæder både trænere og spillere sig til endelig at spille rigtige kampe med point på spil igen.

U19-holdet har fået ny cheftræner i skikkelse af Yacine Hamouchene, som er helt ny i A27-sammenhæng. Men han har DBU’s A-trænerlicens og stor erfaring som træner på ungdomseliteniveau i blandt andet B93, FC Helsingør og HIK, ligesom han også har været seniortræner på divisionsniveau i Sverige. Brian Lund fortsætter som assistent for U19-holdet.

Michael Haase fortæller, at den nye cheftræner og truppen har fået en rigtig god start.

– Alle mand kommer til alle træninger, og der bliver virkelig gået til den. Derudover har vi flere spillere, som har trænet med AB Tårnbys 2. divisionshold i opstarten, og en enkelt – William Andersson – har også fået spilletid i to divisionskampe, siger Michael Haase.

I efteråret endte holdet på en 6. plads blandt de 12 hold i Øst 1-rækken, og det er den klare ambition, at den placering skal forbedres i foråret. Holdet har mistet topscorer Jonas Nielsen, som nu spiller seniorfodbold hos Tårnby FF, men har fået en fuldgod erstatning i form af Oscar Jørgensen, som gennem flere år var en bærende profil på 2003-årgangen hos A27. Det seneste halve år har Oscar spillet U19-division hos Hvidovre, hvor han var en fast del af kamptruppen, når han var klar. Oscar er lynende hurtig og målfarlig og kan både spille på kanten og som angriber.

Første kamp for U19 er på lørdag hjemme mod Roskilde KFUM, som er oprykkere.

U17-truppen har også fået ny cheftræner, og det er Rasmus Darre Haahr, som hidtil har cheftræner for U15-holdet. Hans assistent er Ragnar Poulsen, som i efteråret var assistent for U19. Søren Karlsen og Frederik Kongebro Madsen fortsætter som henholdsvis cheftræner og assistent for U16-holdet. Til daglig træner U17- og U16-drengene sammen, og det bedste hold uanset årgang udtages til U17-kampene, mens de førsteårsspillere, som ikke kommer på U17, spiller på U16-holdet.

– Vi har et rigtig godt U17-hold, som vandt pokalturneringen og blev nummer to i Øst 1-rækken i efteråret og helt klart også skal spille med i toppen i foråret. Men det har været tydeligt i træningskampene, at drengene lige skal op i tempo igen efter den lange kamppause. Det gælder dog nok også de andre hold i rækken, siger Michael Haase.

U17-holdet har også mistet sin topscorer, Kevin Westen, som i vinterpausen er skiftet til Lyngby i U17-ligaen og i øvrigt har fået spilletid i de to første ligakampe, hvilket naturligvis er en svækkelse for A27. Der er dog også kommet en enkelt tilgang i form af kantspilleren Mikkel Løvenkrands, som i efteråret var en del af U17-truppen hos naboerne fra Fremad Amager.

U17 begynder sæsonen med et lokalbrag på lørdag hjemme mod Sundby, som i efteråret sluttede som nummer ni, og A27 vandt den indbyrdes kamp 5-2.

U16-holdets resultater vil naturligt nok bære præg af, hvor mange af førsteårsspillerne som kommer til at spille på U17-holdet, og det afgørende er at udvikle de øvrige spillere til næste sæson at kunne træde ind på U17-holdet. Men derudover vil holdet naturligvis gerne forbedre efterårets midterplacering i Øst 1-rækken og klare sig godt i pokalturneringen, hvor næste kamp er en kvartfinale på udebane mod Lyngby.

U16 lægger fra land med en hjemmekamp på lørdag mod oprykkerne fra B93.