A27 har fået en halv DBU-stjerne mere

 

A27 er netop for tredje år i træk blevet tildelt DBU-talentlicens. Og for første gang er vi nu steget til halvanden stjerne i systemet.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi for tredje år i træk har fået talentlicens, og at vi i år for første gang har fået tildelt halvanden stjerne af DBU’s eksperter for vores arbejde med talentudviklingen på Sydamager. Vi bliver belønnet for et langt sejt træk, hvor vi forbedrer os år for år.

Sådan siger Søren Karlsen, talentchef i A27, som reaktion på, at A27 i DBU’s netop offentliggjorte licensrangering har fået en score på 25,52 procent, hvilket er en forbedring på knap to procentpoint i forhold til 2020. Og dermed når A27 skæringspunktet for at gå fra én til halvanden stjerne i systemet, hvor det maksimale antal stjerner er fem, som kun FC København og FC Nordsjælland har gjort sig berettiget til.

A27 placerer sig på en samlet 40. plads i Danmark og er gået frem på fem af de syv underliggende parametre i bedømmelsen. Det er holdudvikling, individuel udvikling/uddannelse, talentidentifikation, faciliteter og produktivitet. På de to sidste – strategi og organisation/struktur/HR – holder vi status quo i forhold til sidste år.

– Vi er stolte af, at vi på mindre end fem år, siden vi startede som et træningssamarbejde i efteråret 2016, har fået etableret A27 som en solid overbygning på moderklubberne, der hviler på et stærkere og stærkere fundament. I de kommende år vil vi fokusere på at skabe et endnu bedre træningsmiljø, for vi tror på, at det bedst mulige træningsmiljø er vejen frem for at udvikle talenter. Og vi holder fast i strategien om, at det primært skal være talentudvikling for egne talenter fra moderklubberne, siger Søren Karlsen.

Han peger på, at A27 er unik i forhold til at have hele tre klubber at levere spillere til, og dermed er det en fantastisk platform for de unge mennesker ved overgangen til at blive seniorspiller. Talentchefen er stolt af, at der allerede i denne sæson har været fem A27-spillere, som har fået debut på moderklubbernes førstehold, selv om de kun er U19-spillere. Elias Lyngsie, Tobias Søderstrøm og William Andersson har fået debut for AB Tårnby i 2. division og Jonas Pedersen og Oscar Jørgensen har debuteret for henholdsvis Dragør og Kastrup i københavnsserien.